Ozonoterapia este o metoda inovatoare de tratament nemedicamentos care foloseste un amestec de oxigen-ozon,  permitand  reducerea consumului de medicamente alopate si implicit a reactiilor secundare provocate de acestea. Terapia se bazeaza pe proprietatile ozonului:

  • antibacteriana, antifungica, antivirala;
  • antiinflamatorie si imunomodulatorie;
  • de reglare sistemica a homeostaziei în organism;
  • optimizarea functiiilor organelor si sistemelor de organe

Descrierea procedurii: infiltratia terapeutica consta in  procesul de introducere la nivelul unui tesut a unei substante medicamentoase, in vederea unei resorbtii de lunga durata.

In cadrul spitalului nostru se pot efectua infiltratii cu ozon dupa cum urmeaza:

  1. Infiltraţii subcutanate. Cu ajutorul unei seringi se fac infiltraţii subcutane locale în zonele cu probleme, puncte dureroase, paravertebral, periarticular. Se infiltreaza un amestec de oxigen- ozon în concentraţii mici. Procedura se aplică în afecţiuni dermatologice, reumatologie, probleme de circulaţie periferică, medicină estetică (celulită).
  2. Infiltraţii intramusculare în puncte trigger în tratamentul unor afecţiuni reumatismale.
  3. Infiltraţii intraarticulare în cazul unor afecţiuni reumatismale.
  4. AHTm (Autohemoterapie mica) – consta in punctie venoasa cu recoltarea a 10 ml sange si care este amestecat cu o cantitate egală de ozon, iar amestecul obținut de sange ozonizat este injectat intramuscular
  5. AHT M (Autohemoterapie majora) – se colecteaza intre 100 si 300 de mililitri de sange venos intr-un recipient steril, vidat si apoi se amesteca cu o cantitate similara de ozon; amestecul realizat va intra inapoi in circulatie pe acelasi traseu pe care a fost recoltat sangele, printr-o perfuzie, intr-un interval de 30-40 de minute.

Beneficii

Oxigenare: imbunatateste circulatia sanguina , stimuleaza sistemul imunitar si influenteaza catabolismul grasimilor

Revitalizare: ozonul are capacitatea de a promova recuperarea functionala a anumitor boli degenerative de la nivelul pielii sau din sânge.

Antioxidare: stimuleaza enzimele celulare, încetinind astfel îmbatrânirea celulara, implicit îmbatrânirea prematura a pielii.

Imunomodulator: stimuleaza celulele imune la pacientii cu imunosupresie, amelioreaza calitatea vietii, este un ajutor pentru cei ce sufera de boli respiratorii si nu numai.

Regenerare: se pot regenera diferite tipuri de tesuturi, este foarte util pentru vindecarea leziunilor, ulcere, deteriorarea tesuturilor comune, estetica, celulita, vergeturi, arsuri de soare, alte tipuri de arsuri.

Antiinflamator: neutralizeaza senzatia dureroasa si faciliteaza metabolismul, eliminarea de histamina, scade riscul de alergii sezoniere.

Bactericid: indeparteaza toate tipurile de microorganisme patogene, cum ar fi ciuperci, bacterii, virusuri etc .