Ce inseamnă și cum tratăm scolioza?

Scolioza reprezintă o deviere a coloanei vertebrale de la statica normală. Ea poate avea diferite cauze, începând de la cauze neuromusculare, în diverse afecțiuni grave, în special neurologice, poate fi congenitală sau determinată de posturile nepotrivite. “Adolescentul poartă rucsacul pe un singur umăr sau stă în poziții incorecte la birou, la calculator… Mai este o cauză destul de frecventă, respectiv inegaliatea membrelor inferioare; inegalitate care poate fi, să spunem, pe o luxație congenitală de șold sau printr-o afecțiune degenerativă a articulațiilor coxofemurale, respectiv coxartroza, care în evoluția ei poate determina inegalitatea membrelor inferioare”, a declarat medicul primar balneofizioterapie-reumatologie, Conf. Univ. Dr. Camelia Ciobotaru.

Scolioza la adolescenți

Scolioza este un subiect foarte des dezbătut, deoarece a crescut frecvența persoanelor diagnosticate cu scolioză în special la adolescenți, care sunt încă în perioada de creștere, datorită atitudinii necontrolate atât în mers cât și în poziția șezând.
Kinetoterapia, hidro-kinetoterapia, masajul medical sunt doar câteva dintre terapiile pe care echipa medicală a Complexului Balnear din Eforie Sud, Vraja Mării by The Park, le folosește cu succes pentru remedierea problemelor legate de postură.
Pacienții pot beneficia de tratament pe tot parcursul anului. Programările pot fi făcute la numărul de telefon 0241 747 916.

Nu uitați că ne găsiți atât aici, cât și pe YouTube și Facebook!