Hidroterapia este o forma de tratament utilizata in medicina traditionala de cateva sute de ani si se bazeaza pe raspunsul corpului la stimuli calzi si reci, sub presiunea apei sarate sau a apei dulci. Dusul Vichy este o forma de hidroterpie, la care este adaugat si masajul pe baza de apa, ce are rol in imbunatatirea circulatiei sanguine si limfatice, relaxeaza intreg organismul si are efecte tonifiante cu indicatii in afectiuni locomotorii degenerative, afectiuni post-traumatice, mialgii, constipatii. Dusul Vichy din Eforie, de la Complexul Vraja Marii este un tip special de masaj pe baza de apa, foarte celebru deoarece detoxifica pielea, combate celulita si relaxeaza toate celulele din organism.

Dusul Vichy este cea mai rapida si deosebita metoda de relaxare rapida. Pentru a creste eficienta acestei terapii se poate folosi in acelasi timp cu masajul de ralaxare, cu impachetarile cu namol si uleiurile esentiale. Dusul propriu zis este format din 4-12 jeturi de apa cu flux reglabil care functioneaza concomitent sau alternativ. Pacientul este intins pe un pat special, incalzit pentru a spori confortul, iar deasupra sa, pe un suport de inox se regasesc dusurile care functioneza la o temperatura de 38-40 grade celsius.

Denumirea Vichy este data de orasul cu acelasi nume din Franta, unde exista 5 izvoare termale ce au starnit ideile pentru construirea acestuia. Spitalul de Recuperare Medicala Constanta, Vraja Marii utilizeaza aceasta terapie pentru imbunatatirea starii generale, dar si in scaderea durerilor musculare, hidratarea in profunzime a pielii, indepartarea celulelor moarte, imbunatatirea functiei sanguine si limfatice.

PACIENTII NOSTRI

“profesionalism, amabilitate, eleganta, zâmbete și incurajari, devotament pt meserie si multe altele. felicitări tuturor, de la receptie pana la mansarda. mulțumiri speciale colectivului de la kineto, bazin si masaj. revenim cu siguranta si cu drag”

Carmen Vamoş

“Am mai fost la tratament mi-a placut”

Costache Viorica

“Ofera servicii de calitate memorabila. M-am simtit cu muti ani mai tanara la sfarsitul tratamentului. Pentru toate serviciile oferite, simti nevoia sa revii!”

Diana Bogdan

“Serviciile de nivel european sunt asigurate de o echipa medicala bine pregatita .Terapiile balneare cu apa sarata si namol din Lacul Techirgiol sunt completate de proceduri cu laser, ultrasunete,kinetoterapie …”

Ana Acsintoae

“Condiții de cazare, masă și mai ales tratament, calitatea personalului medical.”

Ion Kiri

“Este super, vin aici de 4 ani, ma simt foarte bine dupa proceduri, va recomand sa veniti.”

Elena Balan

“Am fost acum cativa timp in urma, cand am avut parte de cazare desavarsita,tratament medical profesionist, cu personal amabil si corectitudine maxima! Nota pt.Vraja Marii -9,5”

Daniela Florica Banoiu