Namolul din Techirghiol este cunoscut de 200 de ani pentru efectele sale curative, iar in 2011 a fost recunoscut de Federatia Mondiala de Hidroterapie si Climatoterapie drept cel mai bun namol din lume, supranumit si “aurul negru de Techirghiol”. Lacul Techirghiol are o salinitate de 4 ori mai mare decat apa Marii Negre si un grad ridicat de mineralizare, este bogat in sulf, calciu, magneziu si potasiu si are de asemenea proprietati vindecatoare. Impachetarile cu namol de la Vraja Marii sunt aplicatii locale de namol la temperaturi ridicate, in diferite straturi, fie partial, fie pe intreg corpul si se recomanda de catre medicul specialist si in functie de afectiune.

Care sunt indicatiile impachetarilor cu namol? Namolul din lacul Techirghiol este un este un namol sapropelic, format din depozite negre bogate in hidrosulfura de fier coloidala, care se gasesc pe fundul lacului si care au luat nastere in timp indelungat sub actiunea microorganismelor din substanta anorganica a solului, din flora si fauna bazinului acvatic. Medicii Spitalului de Recuperare Medicala Constanta recomanda impachetarile cu namol pentru: tratamente de infrumusetare, afectiuni reumatismale degenerative si post-traumatice, afectiuni neurologice periferice cronice sau boli ginecologice (sterilitate, anexite si metroanexite cronice).

Se pot face si masaje cu namol in cadrul bazei de tratament din Constanta, Vraja Marii, iar acestea sunt extrem de benefice: stimuleaza sistemul imunitar si circulatia sanguina, curata in profunzime pielea, amelioreaza durerile, reduc oboseala, amelioreaza mobilitatea articulara, elimina toxinele si reduc tensiunile musculare. Evadeaza in sanatate, la Vraja Marii!

PACIENTII NOSTRI

“profesionalism, amabilitate, eleganta, zâmbete și incurajari, devotament pt meserie si multe altele. felicitări tuturor, de la receptie pana la mansarda. mulțumiri speciale colectivului de la kineto, bazin si masaj. revenim cu siguranta si cu drag”

Carmen Vamoş

“Am mai fost la tratament mi-a placut”

Costache Viorica

“Ofera servicii de calitate memorabila. M-am simtit cu muti ani mai tanara la sfarsitul tratamentului. Pentru toate serviciile oferite, simti nevoia sa revii!”

Diana Bogdan

“Serviciile de nivel european sunt asigurate de o echipa medicala bine pregatita .Terapiile balneare cu apa sarata si namol din Lacul Techirgiol sunt completate de proceduri cu laser, ultrasunete,kinetoterapie …”

Ana Acsintoae

“Condiții de cazare, masă și mai ales tratament, calitatea personalului medical.”

Ion Kiri

“Este super, vin aici de 4 ani, ma simt foarte bine dupa proceduri, va recomand sa veniti.”

Elena Balan

“Am fost acum cativa timp in urma, cand am avut parte de cazare desavarsita,tratament medical profesionist, cu personal amabil si corectitudine maxima! Nota pt.Vraja Marii -9,5”

Daniela Florica Banoiu