”Hidrokinetoterapia reprezintă gimnastica medicală efectuată în apă pentru tratarea diverselor afecțiuni ale sistemului neuromioartrokinetic. Este esențială pentru recuperare. În apă mișcarea este realizată cu ușurință, forța gravitațională scade, articulațiile nu mai sunt încărcate. Se adresează atât copiilor cât și geriatricilor, în funcție de patologia, starea pacientului sau comorbiditățile asociate – folosită în scop prfilactic, curativ și recuperator”, ne-a povestit kinetoterapeutul Georgiana Vlad.

Hidrokinetoterapia aduce numeroase beneficii organismului: optimizarea echilibrului psihofizic; îmbunătățirea alianiamentului corpului; dezvoltarea aptitudinilor motrice; prevenirea apariției deficiențelor; ameliorarea durerii dacă temperatura apei este una mai ridicată (la Vraja Mării by the park bazinul este umplut cu apă sărată de Techirghiol, cu o temperatură de 33,5 grade); creșterea tonusului muscular; creșterea/ menținerea mobilității articulare; corectarea deficiențelor posturale; sporirea rezistența la efort.

Când este bine să urmăm un program de recuperare ce include hidrokinetoterapia? Atunci când ne confruntăm cu boli neurologice centrale și periferice, pareze, paralizii, boli reumatismale degeneratice (artroze), inflamații cronice, sechele posttraumatice urmate de scăderea forței musculare a mobilității articulare, discopatii cervicale, dorsale, lombare; afecțiuni cardio-respiratorii; tulburări de statică vertebrală la copii (scolioze, cifoze).

Complexul de recuperare medicală Vraja Mării by The Park este dotat cu un bazin modern cu apă sărată de Techirghiol unde sunt tratați pacienții cu afecțiuni ale sistemului muscular, articular și osos. De asemenea, Vraja Mării by The Park oferă o serie întreagă de proceduri si tratamente pentru multiple afecțiuni.

Nu uitați că ne găsiți atât aici, cât și pe YouTube și Facebook!