Stiati ca…

Despre namolul din Techirghiol se cunoaste de mai bine de 200 de ani ca are proprietati unice in lume, iar utilizarea lui ca factor terapeutic are un efect cunoscut de mii de ani, namoloterapia fiind unul din cele mai vechi tratamente folosite inca din Egiptul antic.

Namolul sapropelic – negru, unsuros, sarat, care in contact cu aerul devine cenusiu – provenit de pe fundul Techirghiolului este recunoscut pentru proprietatile sale terapeutice in intreaga lume. In anul 1924, acesta a primit medalia de aur la Expozitia Universala de la Paris. El contine 41% saruri anorganice, 39 % substante organice si 20 % apa.

Namolul de Techirghiol este un produs 100% natural, fara aditivi, provenind dintr-o zona curata, ecologica, din apropierea Marii Negre si are o mineralizare cantitativa si calitativa care il clasifica in fruntea namolurilor sapropelice din lume (mineralizare totala : 292,3 g %0 ; Cl : 28,53 g %0 ; Na+K- : 18,43 g%0 ; Ca : 27,48 g%0; silice: 140,37 g%0; H2S : 0,7000 g%0 ; Br : 0,0291 g %0 ).

Cu o consistenta pastoasa, bogat in coloizi minerali si organici, cu o mare capacitate hidro si termopexica,  este unul dintre cele cinci elemente ale naturii care are un puternic impact asupra corpului uman. Acelasi sol contine o cantitate de substante biologic active care ajuta la intarirea sistemului imunitar si stimuleaza in egala masura activitatea sistemului endocrin, fiind totodata si  un inamic redutabil al celulitei.

Proprietatile namolului/ apei de Techirghiol pot fi folosite atat in tratamente de infrumusetare, cat si in cazul unor afectiuni precum:

– afectiunile ginecologice cronice (sterilitate, anexite, metroanexite cronice);

– afectiunile survenite in urma unui traumatism (sechele osoase, musculo-articulare);

– afectiunile reumatice;

afectiunile neurologice periferice cronice

Complexul Balnear Vraja Marii- Eforie Sud valorifica din plin, prin terapiile puse la dispozitia pacientilor sai, beneficiile namolului si ale apei de Techirghiol.

PACIENTII NOSTRI

“profesionalism, amabilitate, eleganta, zâmbete și incurajari, devotament pt meserie si multe altele. felicitări tuturor, de la receptie pana la mansarda. mulțumiri speciale colectivului de la kineto, bazin si masaj. revenim cu siguranta si cu drag”

Carmen Vamoş

“Am mai fost la tratament mi-a placut”

Costache Viorica

“Ofera servicii de calitate memorabila. M-am simtit cu muti ani mai tanara la sfarsitul tratamentului. Pentru toate serviciile oferite, simti nevoia sa revii!”

Diana Bogdan

“Serviciile de nivel european sunt asigurate de o echipa medicala bine pregatita .Terapiile balneare cu apa sarata si namol din Lacul Techirgiol sunt completate de proceduri cu laser, ultrasunete,kinetoterapie …”

Ana Acsintoae

“Condiții de cazare, masă și mai ales tratament, calitatea personalului medical.”

Ion Kiri

“Este super, vin aici de 4 ani, ma simt foarte bine dupa proceduri, va recomand sa veniti.”

Elena Balan

“Am fost acum cativa timp in urma, cand am avut parte de cazare desavarsita,tratament medical profesionist, cu personal amabil si corectitudine maxima! Nota pt.Vraja Marii -9,5”

Daniela Florica Banoiu