De serviciile medicale ale Spitalului de recuperare medicala Vraja Marii au dreptul sa beneficieze persoanele care se afla sub supravegherea unuia dintre medicii spitalului.

Pacientii se prezinta la receptie la compartimentul de programare, evidenta medicala si informare, unde se fac programari pentru tratament.

Pentru eliberarea concediilor medicale este necesara precizarea in adeverinta de la locul de munca a zilelor de concediu medical acordate in ultimele 12 luni si completarea declaratiei.

Pacientii care se prezinta pentru internare sunt condusi catre camerele de cazare dupa care  vor reveni la receptie cu documentatia necesara pentru a merge la examinarea medicala.

Pacientii ambulatori se prezinta tot la receptie cu documentele necesare, conform programarii, pentru examinarea medicala.

Pacientul primeste un consimtamant informat despre procedurile efectuate si regulament de ordine interioara pe care il citeste si semneaza.

Consultatia medicala se face de catre medicul de serviciu. Foaia de observatie si datele de identificare ale pacientilor se inregistreaza pe calculator la receptie, fiind astfel introduse in baza electronica de date.

Dupa examinarea medicala bolnavul primeste o fisa de tratament. Este indrumat catre vestiare (prevazute cu dusuri), unde va lasa efectele personale in dulapuri cu cheie si va primi halat de baie, papuci si prosop (care sunt schimbate zilnic). Este condus apoi catre sala de tratament conform planificarii procedurilor de pe fisa de tratament.

Dupa efectuarea intregului tratament, pacientii lasa fisa de tratament la receptie, merg la vestiare unde se schimba si lasa halatul, prosopul si papucii in cosuri separate si special amenajate pentru lenjeria murdara.