Baza de tratament este moderna si noua, toate echipamentele fiind achizitionate pe parcursul ultimilor 4 ani. Bazinul acoperit, cu apa de Techirghiol, dispune inclusiv de bicicleta subacvatica, pe langa sistemul de inot contra curent. In cadrul procedurilor/ tratamentelor, se folosesc namol si apa de Techirghiol, precum si apa de mare. Avem certificare ISO si standarde de calitate implementate.

Serviciile noastre

Bai de namol
Bai de namol
Namolul se foloseste incalzit pentru diverse proceduri: impachetari, cataplasme si in amestec cu apa sarata din lac, pentru bai la cada. Modul de aplicare consta in impachetari partiale cu namol cald, de 45 — 50°, timp de 20-30 minute (eventual cu masaj), sau onctiuni, care pot fi partiale sau complete, cu namol rece si expunere la soare (metoda egipteana).
Bai de plante
Bai de plante
Baile cu plante medicinale amelioreaza: circulatia periferica; afectiunile si deranjamentele sistemului nervos central si periferic (stres, nevroze, astenii, nevrite si polinevrite); unele boli de piele (troficitate si fermitate tegumentara scazuta, scrofuloza, eczeme, seboree); afectiunile oaselor si a articulatiilor (reumatism, rahitism, artroza, guta); – anumite afectiuni respiratorii (raceli, viroze, bronsite cronice); bolile ginecologice;
Impachetari cu namol si parafina
Impachetari cu namol si parafina
Este cunoscut faptul ca impachetarile cu namol sunt indicate in tratamentul pentru reumatism. Datorita compozitiei biochimice, namolul mai poate fi folosit in tratarea afectiunilor inflamatorii (spondilita anchilozanta, poliatrita reumatoida) si musculare. Tot cu ajutorul namolului poate fi crescuta si flexibilitatea articulatiilor, astfel redand mai multa mobilitate. Intensitatea durerilor de articulatii se poate reduce tot cu ajutorul impachetarilor cu namol, prin aplicarea acestuia in zona incheieturilor.
Bai galvanice
Bai galvanice
Se aplica pentru tratarea unor regiuni mai întinse sau a întregului corp. Ele îmbina efectul curentului galvanic cu efectul termic al apei, care va deveni un mediu de legatura intre tegument)si electrozi, curentul electric fiind distribuit pe o suprafata mai mare, densitatea fiind mai redusa, scade semnificativ riscul aparitiilor arsurilor la intensitatea aplicata pe parcursul procedurii.
Dus subacval
Dus subacval
Este o forma de hidromasaj la care se adauga aplicarea unui jet de apa sub presiune (1-6atm).Pacientul este asezat intr-o cada(care este dotata si cu hidromasaj simplu),in apa la o temperatura intre 34-40 °C,si in timp ce aparatul de hidromasaj stropeste corpul pacientului,terapeutul manevreaza capatul de dus la presiunea prestabilita, incepand cu partea inferioara a corpului,in sensul circulatiei venoase pana la partea superioara,cu miscari longitudinale,evitand partile sensibile ale corpului.
Magnetoterapie
Magnetoterapie
Principiul care sta la baza acestei terapii consta in faptul ca unele celule si tesuturi din organism prezinta impulsuri electromagnetice, care in cazul unor afectiuni sau tulburari se degradeaza. Utilizarea magnetilor are rolul de a reface campurile energetice, de a restabili echilibrul si de a readuce sanatatea in organele si tesuturile afectate. Magnetii actioneaza prin producerea unor campuri magnetice de diferite niveluri care se presupune ca pot patrunde in corpul uman, avand puteri vindecatoare asupra lui.
Laserterapie
Laserterapie
Spre deosebire de multe alte tratamente farmacologice, care mascheaza durerea sau se adreseaza doar simptomelor bolii, terapia laser trateaza conditia, cauza care sta la baza aparitiei bolii si bineinteles promoveaza vindecarea. Acest lucru inseamna ca tratametul prin laserterapie este eficient iar beneficiile oferite de aceasta terapie sunt pe lunga durata. Terapia cu laser este si foarte usor de aplicat, este non-toxica, nu interactioneaza cu alte medicamente iar de pe urma acestei terapii nu sunt semnalate efecte adverse.
Electro-fizioterapie
Electro-fizioterapie
Indicatii de aplicare:
◦afectiuni reumatice
◦stari dureroase posttraumatice
◦nevralgii
◦dureri din afectiuni neurologice periferice
◦dureri „fantoma” dupa amputarea membrelor
◦cicatrici dureroase postoperatorii
◦stari dureroase acute si cronice postoperatorii
◦dureri dupa anestezie
Masaj
Masaj
Exista multe tipuri de masaj insa cele mai cunoscute sunt: masajul de relaxare, masajul terapeutic, masajul facial, masajul anticelulitic, masajul sportiv, reflexoterapia, masajul shiatsu sau alte tipuri de masaj oriental care contribuie la reducerea stresului. Indiferent de scopul pentru care alegeti un masaj, este bine sa stiti ca, pentru a ajunge la efectele dorite, este indicat sa beneficiati de acesta de minim 2 ori pe saptamana.
Kinetoterapie
Kinetoterapie
Kinetoterapia ajuta la tratarea urmatoarelor: afectiunile aparatului locomotor (ortopedice si posttraumatice), afectiunile reumatice (spondilita, poliartrita reumatoida, artrita, reumatisme degenerative, reumatismul tesutului moale), afectiunile neurologice (accidentele vasculare cerebrale, traumatismele coloanei vertebrale, boli degenerative si inflamatorii ale sistemului nervos, sindroame neurologice), afectiunile aparatului cardio-vascular, afectiunile aparatului respirator, afectiunile neuropsihice, afectiunile metabolice (obezitatea), maladiile congenitale (distrofia neuro-musculara, luxatia congenitala de sold, tetraplegia)
Hidroterapie
Hidroterapie
Efectele benefice ale hidroterapiei sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Hipocrate recomanda imbaierea in ape minerale in scop terapeutic, egiptenii considerau ca apa le purifica spiritul, grecii amenajau centre de relaxare in apropierea raurilor, iar romanii si-au castigat renumele prin termele in care se rasfatau cu bai de aburi si masaje. Chiar si in Biblie apa este recunoscuta pentru valoare si folosirea simbolica in purificarea trupului si a mintii.
Dus Vichy
Dus Vichy
Dusul Vichy functioneaza pe principiul dusului clasic, procedura difera: utilizatorul sta intins intr-o pozitie de relaxare totala pe un pat special (care poate fi tot imbracat cu mozaic de sticla, obligatoriu incalzit pentru confortul termic). Deasupra sa, pe un suport din inox, se afla 4-12 dusuri (jeturi de apa) cu flux reglabil, care functioneaza concomitent sau alternativ, in functie de programul selectat. Diferenta intre dusurile senzatii si dusul Vichy este relaxarea totala a corpului in timpul masajului cu jeturi, prin intinderea pe patul de sub dusuri.
Sauna
Sauna
Temperatura ridicata din sauna (intre 70 si 100 grade Celsius) si umiditatea (intre 5% si 20%) determina organismul sa transpire abundent, proces care permite eliminarea toxinelor si curatarea in profunzime a pielii. Cei care obisnuiesc sa mearga la sauna stiu, fara indoiala, ca reprizele de sauna trebuie alternate cu scurte dusuri aproape reci, acestea din urma contribuind la tonifierea pielii, mentinandu-i elasticitatea si stimuland circulatia sanguina. Astfel ca sauna contribuie si la reducerea celulitei. Datorita dusurilor reci intercalate printre reprizele de sauna se evita suprasolicitarea inimii.
Jacuzzi
Jacuzzi
Hidromasajul ajuta la relaxarea muschilor, fluidizarea circulatiei sangvine, detensionarea musculara si eliminarea durerilor.
Totodata are efecte benefice in lupta contra artrozelor, durerilor acute si cronice, accidentelor in zona cervicala, accidentele ca urmare a efectuarii unui sport, disconfortul in perioada unei sarcini, boala lui Crohn, insomnia, spondiloze, scleroze multiple, lupus, stresul precum si alte boli.
Galvanoterapie
Galvanoterapie
Curentul continuu actioneaza asupra corpului prin modificarile ionice ce apar in tesuturi la trecerea curentului si care vor determina o serie de procese biologice secundare. Mecanismul de actiune al aplicarii curentului galvanic asupra organismului se exprima prin efectele polare, de la nivelul electrozilor aplicati si prin efectele interpolare, produse in interiorul organismului, in regiunea cuprinsa intre cei doi electrozi. Efectul final al aplicarii curentului galvanic este reprezentat de insumarea efectelor prezentate.
Ultrasunete
Ultrasunete
Ultrasunetele vor penetra epiderma pina in tesuturi profunde, producind energie termica si mecanica. In zona tratata cu ultrasunet creste temperatura, imbunatatind circulatia sanguina si, ca urmare, favorizind vindecarea. De altfel, acesta este meritul principal al ultrasunetelor: accelereaza vindecarea. Ultrasunetele distribuite continuu incalzesc tesuturile, efectul fiind benefic in tratarea bolilor cronice. Creste calitate proceselor de reparare si regenerare tisulara. In modul pulsatil, undele sonore sint transmise in pulsatii scurte, cu efect de micromasaj, folosit pentru tratamentul leziunilor acute.
Aerosoli
Aerosoli
Aerosoli artificiali sunt produsi de aparate, care se bazeaza pe folosirea aerului comprimat, la o presiune mai mare de 2 – 3 atmosfere, care disperseaza fin, in microparticule, mediul lichid, respectiv substanta chimica, care am introdus-o in aparat si pe care dorim sa o inhalam. Din punct de vedere al accesibilitatii, obtinerea si folosirea aerosolilor artificiali este mult mai facila, singurul impediment ar fi achizitionarea unui aparat de aerosolizare.