Tratament Eforie Sud la Vraja Marii Recuperare Medicala

Puteti afla detalii despre preturi si rezervari accesand acest link: DETALII REZERVARI

Hidroterapia este o forma de tratament extern care se bazeaza pe raspunsul corpului la stimuli calzi sau reci.  Se foloseste presiunea apei sarate sau a apei dulci. Una dintre formele hidroterapiei o reprezinta dusurile.

          DUSURILE – sunt proceduri care folosesc apa, aburii, aerul cald si care au temperaturi la diferite valori.

         Dusurile se clasifica astfel:

dusuri reci(15°-20°C)cu actiune excitanta a circulatiei, sistemului nervos,

calde(38°-40°)este relaxant

alternante se aplica dusul cald la 38°C timp de 30”si apoi dus rece cu18-20°C timp de 10-15”

-dusuri cu diferite duze rozeta, sul

-dusuri cu diferite directii

dusul cu aburi cald aplica un jet de aburi partial pe anumite zone ale corpului, dureza mediu 5’,se incheie cu o procedura rece.

TOATE PRETURILE SUNT DISPONIBILE AICI

Tratament Sanatoriu Vraja Marii Eforie Sud

In cadrul sanatoriului nostru puteti beneficia de dus masaj (VICHY) si  dusul subacval.

         Dus subacval in care se aplica jet de apa sub o presiune variabila, cu temperatura egala sau mai mare decat apa din baie. Actiunea lui variaza in functie de temperatura apei folosite, de presiunea jetului si de forma de aplicare.

Duşul poate urmări relaxarea psihică şi a musculaturii după eforturi fizice, competiţii sportive, o zi de lucru la birou. Dusul indeparteaza si oboseala dată de stres, căldură si este util pentru refacerea si recuperarea mai multor afectiuni.

Efectele generale obtinute sunt: antialgice, relaxarea musculaturii, permiterea drenajului edemelor, stimularea circulatiei sanguine si digestia, dusul subacval fiind o forma de terapie, reglare si refacere.

Tratament Eforie Sud la Vraja Marii Recuperare Medicala

Indicatiile dusului subacval:

– afectiuni periarticulare; musculo-tendinoase, edeme, algoneurodistrofia, suferintele reumatismale degenerative (in particular artroze ale articulatiilor mari) sau inflamatorii (in afara puseelor), suferinte discovertebrale, hernii de disc operate, diverse sechele posttraumatice, suferinte neurologice (de tip periferic – poliomielita, poliradiculonevrita, mono sau polinevrite, surmenaj fizic si psihic, miopatii etc

Tratament Eforie Sud la Vraja Marii Recuperare Medicala

 Contraindicatiile dusului subacval:

Dintre contraindicatii se mentioneaza: reumatismele inflamatorii in puseu, boli infectocontagioase, decompensarile inflamatorii din artroze. Stari febrile, tromboflebite, tuberculoza, boli psihice, sindrom de involutie senila. Afectiuni cutanate (eczeme, micoze, prurit, psoriazis, cancer cutanat), boli venerice, sarcina normala peste 3 luni. Afectiuni intercurente care agraveaza suferintele cardiovasculare si respiratorii, hipertensiunea arteriala instabila, boli cardiovasculare. Valvulopatii; fragilitatea capilara, cutanata impune precautii mari.

          Dus  masaj -VICHY  este asemanator unei ploi placute, peste intreg corp, foloseste mai multe dusuri rozeta, temperatura de 38°-40°C, se folosesc manevrele masajului clasic, se aplica partial sau general, este resorbtiv, de tonifiere. Induce o stare de relaxare si reenergizare a organismului.

In cadrul Complexului Balnear Vraja Marii puteti beneficia de toate tipurile de hidroterapie, sub indrumarea profesionista a personalului medical de specialitate.

Dr.Tatiana Mindru